Som så mange andre, så har du måske overvejet, om du skulle få installeret en vandhane, der kan lave kogende vand? I denne artikel vil vi tage et nærmere kig på Grohe RED, der er Grohes bud på kogende vand direkte fra vandhanen. Hvad kan den egentlig? Får vi glæde af den, og vil den blive brugt? Er det ikke farligt for børnene? Der er mange spørgsmål, der skal afklares inden man investerer i en dyrere løsning som denne – specielt fordi det er et nyt produkt på markedet, som de fleste ikke har den store erfaring med. Forhåbentlig bliver du lidt klogere på alt dette efter at have læst denne artiklel.

Ofte stillede spørgsmål til Grohe RED

Er den ikke farlig for børn?

For de fleste forældre er det nok et af de første spørgsmål, der dukker op, når man bliver hører om mulighed for kogende vand direkte ud af vandhanen. Der er selvfølgelig en risiko ved alle ting, men hvis man sammenligner en Grohe RED med alternativet – en god gammeldags el-kogekeddel, så har man ikke så meget at være bange for. En el-kogekeddel er ofte skyld i ulykke, da de er nemme at få fat på. En Grohe RED vandhane er gennemtænkt og testet i forhold til sikkerhed. Den er TÜV godkendt – så den er testet af et uafhængigt firma, der er er gået i dybden med produktet og testet det i forhold til gældende sikkerhedsstandard og krav. Så svaret på spørgsmål bliver, at den ikke er farlig for børn – slet ikke sammenlignet med alternativet.

På billedet nedenfor vises det tydeligt, hvordan Grohe RED betjenes, og hvordan børnelåsen sikrer, at de små pilfingre ikke får kogende vand på sig.

Grohe RED børnelås

Hvor meget fylder Grohe RED?

Grohe RED installeres typisk under håndvasken og det er en forudsætning, at der er plads til selve installationen. Enheden der fylder mest er selve boileren. Den er 21 cm i diameteren og højden varierer alt efter model. Medium boileren er 37 cm høj og large boileren er 49 cm høj. En medium vil være stor nok til de fleste gennemsnitlige familier.

Her kan du få et indtryk af, hvor meget Grohe RED fylder under håndvasken

Jeg har allerede et dyrt VOLA armatur, som jeg gerne vil beholde?

Hvis du allerede har investeret i f.eks. et smukt VOLA armatur, som du ikke ikke vil af med, så har Grohe også tænkt på det. Grohe RED Mono er en dedikereret vandhane til kogende vand, som du kan sætte op ved siden af din eksisterende vandhane. Grohe RED Mono fås i forskellige designs, så du kan vælge en, da passer til dit køkken.

Grohe RED Mono

Hvordan virker Grohe RED?

Med en Grohe RED vandhane får du i al sin enkelhed mulighed for, at få 100°C kogende vand ud af din vandhane. Under køkkenvasken installeres en “kogekeddel” (boiler), som kobles på din eksisterende vandforsyning og Grohe RED armaturet. Ved hjælp af betjeningen på Grohe RED vandhanen kan du nu få kogende vand direkte ud af vandhanen. Du beholder selvfølgelig den normale funktion med varmt og koldt vand, som du altid har haft.

Installation af Grohe RED?

Grohe har lavet en ret udførlig video, der viser i hovedtræk, hvordan en Grohe RED monteres. Som ved de fleste andre VVS-installationer skal man have fat på sin VVS-installatør. Det er ikke en gør-det-selv opgave, at installere vandhaner med kogende vand. Generelt skal du regne med, at det tager 2-3 timer, at installere produktet – alt efter dine forhold naturligvis.

Grohes installationsvideo til Grohe RED

Hvad koster Grohe RED så?

Du skal regne med i en pris i omegnen af 7000 – 10.000 kr. for selve Grohe RED pakken. Der findes flere forskellige pakker som varierer i størrelser og design. Hertil kommer prisen til installation, som burde koste ca. 1000 – 1500 kr. Vælger du den billigste Grohe RED pakke burde du derfor lande på en pris omkring 10.000 kr. inkl. installation.

Hvilke muligheder giver det med kogende vand ud af vandhanen?

For de fleste åbner der sig en helt ny verden af muligheder, når de for første gang prøver, at få kogende vand i deres vandhane. Kort sagt sparer man selvfølgelig en masse tid, hvor man før skulle vente på en elkogekeddel eller gryden på komfuret, der først skulle varme vandet op. I dagligdagen giver det dog flere praktiske muligheder, som man måske oftere vil gøre brug af, når nu det er så nemt – f.eks. desinfektion og rengøring af køkkenknive med kylligekød på, eller skoldning af sutteflasken inden brug. Her får du en liste med flere eksempler:

  • Vand til kaffe, te, cacao
  • Kom hurtigt i gang med kogning af pasta, ris mm.
  • Skoldning og rengøring af køkkenudstyr
  • Rengøring og opvask
  • Blanchering af grøntsager
  • Spar på energien – da du kun “koger” det vand, du skal bruge
  • Kogning af æg
  • Desinfektion af bær, grøntsager og andet frugt
Eksempler på brug af en Grohe RED vandhane
Grohe RED – kogende vand direkte fra vandhanen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *